Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 20:49

Αιτωλοακαρνανίας

σχετικά με τις δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας , Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος θέτουν ερωτήματα για την έγκαιρη χρηματοδότηση  για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ΔΙΕΚ.

Επισημαίνουν,  ότι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Επιπλέον, ρωτούν τόσο για τις αποκλίσεις και τη διαφοροποίηση στη χρηματοδότηση όσο και για την ύπαρξη κριτηρίων, που πιθανόν δικαιολογούν χρηματοδοτικές διαφοροποιήσεις.

Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:

Η διαχείριση και λειτουργία των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) έχει ανατεθεί στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ),  από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.Η διαχείριση από το (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) αφορά δαπάνες λειτουργίας των Δημοσίων Ι.Ε.Κ, σχετικές δαπάνες μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και την προμήθεια πάγιου εξοπλισμού των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. ύστερα από σχετική έγκριση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. 

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου η κάλυψη των άμεσων λειτουργικών αναγκών, κατά περιόδους, είχε φτάσει σε σημείο, που κινδύνευσε η εύρυθμη λειτουργία του, αφού η έλλειψη χρηματοδότησης , δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, είχαν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση των απαιτούμενων λειτουργικών δαπανών για το χειμερινό εξάμηνο και έπειτα από σχεδόν 3 εβδομάδες πριν τη λήξη του εξαμήνου, όχι μόνο δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία αλλά δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση . Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν ότι μέρος των υλικών εκπαίδευσης στα εργαστήρια καλύπτονταν από το Εργαστηριακό Κέντρο Μεσολογγίου .

Πρέπει, να επισημάνουμε, ότι το συγκεκριμένο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου έχει προσπαθήσει, να προσεγγίσει επιχειρήσεις για χορηγίες σε διάφορα είδη, όμως, ενώ ορισμένες έχουν ανταποκριθεί θετικά, το γενικό οικονομικό κλίμα της χώρας δεν τους επιτρέπει για κάτι περισσότερο. Υπάρχει έντονη ανησυχία, τόσο για την ομαλή πορεία της κατάρτισης, όσο και για τη λειτουργία του ΙΕΚ γενικότερα. Επιπλέον, παρατηρείται διαφοροποίηση στη χρηματοδότηση των ΔΙΕΚ της χώρας.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. 1.               Ποιος είναι ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ΔΙΕΚ; Με ποιο ποσό έχουν επιχορηγηθεί μέχρι τώρα τα Δημόσια ΙΕΚ εντός του τρέχοντος έτους; 
  2. 2.               Υπάρχουν αποκλίσεις στη χρηματοδότηση των Δ.ΙΕΚ; Υπάρχουν κριτήρια που δικαιολογούν αυτές τις αποκλίσεις ;
  3. 3.               Υπάρχει μέριμνα αλλά και διαδικασίες για την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ΔΙΕΚ;

Οι ερωτώντες  Βουλευτές

Τριανταφύλλου Μαρία

Βαρεμένος Γιώργος

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...