Ιούλ   Αύγουστος 2019   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα607
mod_vvisit_counterΧθές3590
mod_vvisit_counterAll4624996
°F | °C
invalid location provided
Μια νύχτα με τα αστέρια στη "Διέξοδο"
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 17:11

ASTRONOMIA.jpg-2

Η «Διέξοδος» μετέτρεψε τους μικρούς της φίλους σε ….αστρονόμους

Σε σύγχρονους αστρονόμους κατόρθωσε να μετατρέψει η «Διέξοδος» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 25 μικρούς φίλους της από το «Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτου».

Επρόκειτο για την συμμέτοχη   μαθητών της 5ης και 6ης τάξης από τα δημοτικά σχολεία της πόλης που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση «Μια νύχτα στο Μουσείο με τ΄αστέρια» που οργάνωσε η «Διέξοδος» στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων .

Η βραδιά των μικρών αστρονόμων άρχισε στις 9 το βράδυ από το Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» όπου έγινε προβολή   ντοκιμαντέρ με θέμα τα αστέρια και συνεχίστηκε με συζητήσεις μεταξύ των παιδιών και των μελών της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών «Ωρίων» καθώς και της Αστρονομικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος που είχαν προσκληθεί αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό αυτό.

Η συνέχεια ήταν ονειρική αφού περί τα μεσάνυχτα οι μικροί αστρονόμοι βρέθηκαν στο Πάρκο «Καλά Καθούμενα» παρατηρώντας τα αστέρια και τους γαλαξίες μέσα από τα τρία υπερμεγέθη τηλεσκόπια που είχαν στηθεί στο χώρο.

Η επιμορφωτική και ψυχαγωγική συγχρόνως αυτή εκδήλωση, που υλοποιήθηκε από τους εμψυχωτές της «Διεξόδου» κατά τα πρότυπα των σύγχρονων μουσειολογικών αντιλήψεων, είχε και συνέχεια αφού   τα παιδιά επιστρέφοντας στο Μουσείο απόλαυσαν ένα δείπνο και συνέχισαν με παιχνίδια αστρονομικών γνώσεων και κατασκευές σχετικές με το θέμα.    

Η εθελούσια αυτή συνάντηση των μαθητών του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ» της «Διεξόδου», που ολοκληρώθηκε στη 1 τα μεσάνυχτα, είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να προσφέρει με παιγνιώδη τρόπο γνώσεις στα παιδιά αλλά το σπουδαιότερο να τους προσφέρει χαμόγελο και ενθουσιασμό και την παράκληση των ίδιων και των γονιών τους για προγραμματισμό και άλλων παρόμοιων συναντήσεων στο μέλλον.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...