Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα943
mod_vvisit_counterΧθές1235
mod_vvisit_counterAll5836872
°F | °C
invalid location provided
Η μεγάλη του ευκαιρία να ανανεώσει πλήρως τη ΝΔ…
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 19:02

 

 
Η μεγάλη του ευκαιρία να ανανεώσει πλήρως τη ΝΔ…

Η εσωκομματική ψηφοφορία της ΝΔ και το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες ψηφοφόροι της γαλάζιας παράταξης για πλήρη ανανέωση σε πρόσωπα και ηλικίες αποτελούν το κεντρικό νόημα όσων διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Το μήνυμα αυτό πρέπει να λάβουν όλοι μέσα στη ΝΔ και να το αξιοποιήσουν για να ενισχύσουν την παράταξή τους και να την κάνουν πιο ισχυρή σε πρόσωπα και ιδέες σε όλες τις βαθμίδες της εσωκομματικής ιεραρχίας.

Οι χιλιάδες Νεοδημοκράτες που ψήφισαν για την ανάδειξη νέων μελών ζήτησαν την ανανέωση του κόμματος. Το μήνυμα αυτό πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις. Ανανέωση παντού για να μπορέσει η ΝΔ να παραμείνει κόμμα εξουσίας και να μπορέσει να πείσει τους αναποφάσιστους του εκλογικούς σώματος που αμφιταλαντεύονται στην τελική τους επιλογή.

Οι εσωκομματικές εκλογές αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ακόμα ριζικότερη ανανέωση βάζοντας ηλικακό πλαφόν στις λίστες των επόμενων εκλογών. Δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση με την συμμετοχή… 70άρηδων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξει ανανέωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χωρίς σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και ιδέες.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία. Εάν δεν προχωρήσει σε ηλικακές αλλαγές ενόψει αυτών των εθνικών εκλογών την έχασε την ευκαιρία. Και τέτοια ευκαιρία να κυριαρχήσει πολιτικά και ιδεολογικά η παραταξή του τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να ξαναβρεί…