Ιούλ   Αύγουστος 2020   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα6488
mod_vvisit_counterΧθές6582
mod_vvisit_counterAll6016077
°F | °C
invalid location provided
Χρονογράφημα
Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 20:07

                                                                                                                                         Ο Θεός

Είπα να το τιτλοφορήσω Ο Ημίθεος, αλλά κατάλαβα πως θα αδικούσα τον μεγάλο αυτόν Θεό. ΄Ασε που είναι και Χριστιανός και θα ήταν κατάφορη η αδικία. Μιλάω για τον έναν, τον μοναδικόν, τον ανεπανάληπτον, τον τεχνίτη των τεχνιτών, μιλάω για τον άφθαστο Cristiano Ronaldo. Οι επιτυχίες του είναι τόσο μεγάλες που δικαιολογημένα η Αγία Καθολική εκκλησία θέλει επειγόντως να τον κατατάξει στον χώρο των Αγίων. Δεν θα ήταν άσχημα να δούμε αυτόν τον ντριπλαδόρο δίπλα στους Αγίους Μάρκο και Ανδρέα. Ίσως μάλιστα και να τον μειώνουμε, γιατί οι Άγιοι αυτοί πόρω απέχουν από τα τακουνάκια και τα ανάποδα ψαλιδάκια του Cristiano που στέλνουν τη μπάλα στο Γάμα του αντιπάλου τερματοφύλακα παρά τις επίμονες προσευχές του πριν την έναρξη του αγώνα. Δέκα φορές έκανε ο Bufon τον σταυρό του στα αποδυτήρια αλλά το γκόλ το ερούφηξε μετά πλήρους ηρεμίας και ορέξεως. Όλη η ανθρωπότητα θαύμασε αργά το βράδυ στις τηλεοράσεις το ανάποδο ψαλίδι του Cristiano και δεν νομίζω πως υπάρχει δίκαιος άνθρωπος επάνω στον πλανήτη γή που να βγάζει έξω από το περιθώριο των λέξεων ‘’ μάγος και Θεός’’ τον μοναδικόν και ασύλληπτον αυτόν ποδοσφαιριστή.  Οι κυβερνήσεις των υπερδυνάμεων συσκέπτονται νυχθημερόν προκειμένου να τον αναδείξουν ως την προσωπικότητα του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με υποχρεωτική διδαχή των κατορθωμάτων του από της πρώτης δημοτικού έως το μεταπτυχιακό. Παράλληλα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι προτείνουν να τον βάλουν επικεφαλής του Ιησού και του Μωάμεθ για να υπάρξει ο νέος τριαδικός θεός. Παλαβομάρες, το δίκιο έχουν οι Βουδιστές που θέλουν να αλλάξουν για  τους καλογέρους τους το κίτρινο ράσο και να φορέσουν λευκό, όλοι με το Νο 7 στην πλάτη.  Το απαιτεί η απόδοση δικαιοσύνης στην σύγκριση μεταξύ Βούδα και Ρονάλντο, το απαιτούν οι σοφοί λαοί της ΝΑ Ασίας.

Η φάση αυτή δεν είχε ξαναγίνει από τον Β! Παγκόσμιο πόλεμο και μετά, έφτασε το πόδι του θρυλικού Cristiano  στα 2 μέτρα και 38 εκατοστά. Μετρημένο με ακρίβεια λέϊζερ, ούτε ο Σωτομαγιόρ δεν πήδαγε τόσο και σωστά διακινείται η άποψη : όποιος πηδάει πάνω από 2 και 35 να αγιοποιείται άνευ συγκλήσεως της Ιεράς συνόδου, να μπεί επιτέλους ένα όριο.

Οι τηλεοράσεις εκείνο το βράδυ λύσσαξαν με το εκπληκτικό αυτό γκόλ. Το έδειξαν από πλάγια, το έδειξαν από κάτω και τελικά το πήραν και με δορυφορική λήψη. Δεν μπορείς να αφήνεις τους λαούς χωρίς ενημέρωση και συγκεκριμένη πρόταση, εκείνο το βράδυ νοιώσαμε όλοι παραμορφωμένοι. Σαν γίδια φαινόμασταν. Την επομένη στα καφενεία, στα Ιατρεία και στα χειρουργεία ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Αναφέρθηκαν αφημένα μέσα σε κοιλιές δύο χιλιάδες οχτακόσια νυστέρια  στα χειρουργεία γιατί οι χειρουργοί ενημερώνονταν καθ όλη την διάρκεια της εγχειρήσεως για το ακριβές ύψος του ποδιού του Ρονάλντο και αντάλλασαν απόψεις με τους αναισθησιολόγους χωρίς να πάψουν να υπάρχουν διαφορές εκτιμήσεων και από τις εργαλειοδότριες.

Στην Ακαδημία Αθηνών διακινείται ανεπίσημα η άποψη να κάνει μέλος της τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και μάλιστα πριν προλάβει η Ακαδημία Λονδίνου να πάρει εκείνη την πρωτιά της πνευματικής αυτής σύλληψης. Η Κυβέρνηση της Βραζιλίας σκέφτεται να κατεβάσει από το Κορκοβάντο το γιγάντιο άγαλμα του Χριστού και να ανεβάσει  ένα μεγαλύτερο του Ρονάλντο. Οι εισπράξεις στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο παρουσιάζουν κάμψη τα τελευταία χρόνια και τώρα δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα ταμεία τους. Εν πάσει περιπτώσει, γεγονός είναι πως η ενημέρωση από την πλευρά των τηλεοράσεων βαίνει συνεχώς βελτιούμενη, στα εγκεφαλογραφήματα το μηχάνημα δείχνει μία απόλυτη ευθεία γραμμή χωρίς ίχνος ταλάντωσης!

Φοίβος Ιωσήφ


 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...