Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΕΓΚΑΙΝΙΑ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ - ΙΙ"
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:59

Εγκαινιάστηκε η δεύτερη έκθεση με έργα-δωρεές,

που προσέφεραν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, κορυφαίοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί. Η «προσφορά ΙΙ» αποτελεί συνέχεια της ενότητας «προσφορά-Ι» που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής που αποτελούν πλέον την μόνιμη συλλογή της ΔΠΑ.

EGKAINIA.jpg-3

Την έκθεση εγκαινίασε η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μ. Παπαγεωργίου η οποία ανέφερε σχετικά: «Καταρχήν θα ήθελα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου ο οποίος, παρότι ήθελε πάρα πολύ να είναι στα εγκαίνια αυτής της έκθεσης, λόγω υποχρεώσεων βρίσκεται εκτός Αγρινίου. Ο Δήμαρχος πραγματικά στα σημερινά εγκαίνια όχι μόνο θα ήθελε να είναιαλλά παρακολούθησε πολύ στενά όλη την διαδικασία και όλη την διοργάνωση αυτής της έκθεσης. Η «Προσφορά ΙΙ» ακολουθεί την έκθεση που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβρη με τίτλο «Προσφορά Ι» και θα ακολουθήσει και μία τρίτη έκθεση το φθινόπωρο.Όλα αυτά τα έργα που θα δούμε στις τρεις εκθέσεις είναι έργα σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών. Είναι έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας. Τα έργα αυτά υπολογίζαμε ότι θα είναι περίπου 120 στον αριθμό, τελικά βλέπουμε ότι συνέχεια ο αριθμός ανεβαίνει και πλησιάζουμε στα 150 έργα. Αυτό σημαίνει μια προίκα, ένα μεγάλο καινούριο απόκτημα του Δήμου Αγρινίου. Με όλα αυτά τα έργα αποκτά η Δημοτική Πινακοθήκη του Αγρινίου μια μόνιμη συλλογή. Έχουμε ένα καινούριο σημείο αναφοράς του πολιτισμού στην πόλη μας. Πάρα πολύ σημαντικό πράγμα ειδικά στους καιρούς μας, σε μία εποχή όπου υπάρχει πολυεπίπεδη κρίση όχι μόνο οικονομική είναι κρίση σε πολλά επίπεδα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Πάντοτε οι Έλληνες στρεφόμαστε προς τα πίσω στις σπουδαίες αξίες που πάντα στηριζόμασταν στρεφόμασταν στον πολιτισμό μας. Πάντα περιμένουμε μία διέξοδο μέσω του πολιτισμού, άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λαός στην γη που να έχει συνδυάσει τόσο πολύ το όνομά του ώστε αυτό να είναι συνυφασμένο με τον πολιτισμό. Η Δημοτική Πινακοθήκη του Αγρινίου είναι ουσιαστικά μια ζωντανή πινακοθήκη κάτι που την κάνει να είναι από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες της χώρας.Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους δημιουργούς, σε όλους αυτούς που ήρθαν και μας έδωσαν με πολύ αγάπη και διάθεση τα έργα τους. Ένα ευχαριστώ στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου Χρήστο Γαρουφαλή για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η οποία κρατάει χρόνια και είναι μια μεγάλη και επίπονη διαδικασία. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας απόψε εδώ».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του: «Σας καλωσορίζουμε και απόψε όλους, μικρούς και μεγάλους, στα εγκαίνια της έκθεσης «προσφορά ΙΙ» που αποτελείται από έργα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών οι οποίοι τα εμπιστεύθηκαν στην Πινακοθήκη και τον Δήμο Αγρινίου. Στην συγκεκριμένη έκθεση, στην συγκεκριμένη ενότητα θα δείτε έργο του Στρατή Αθηναίου, του Αχιλλέα Αϊβάζογλου, της Τζούλιας Ανδρειάδου, της Στέλλας Ανδρουλιδάκη, του Άγγελου και του Γιάννη Αντονόπουλου, του Γιάννη Βαλαβανίδη, του Στάθη Βοτανίδη, της Ειρήνης Γκόνου, της Άννας Γρηγόρα, της Ειρήνης Κανά, του Γιάννη Κστρίτση, του Κυριάκου Κατζουράκη, της Γιούλικα Λακερίδου, της Χριστίνας Μόραλη, του Τίμου Μπατινάκη οοποίος μας τιμά και με την παρουσία του απόψε εδώ, του Νικόλαου Μπλιάτκα, του Γιώργου Νικολαΐδη, του Άγγελου Παναγιωτίδη, του Κώστα Πανιάρου, της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, του Χάρη Περιορέλλη , του Βασίλη Πέρρου, της Ελιάννας Προκοπίου, του Κώστα Ράμμου, του Δημήτρη Σεβαστάκη, του Τάκη Σιδέρη, της Εύης Σούτογλου, του Νίκου Στρατάκη, του Βαγγέλη Τζερμιά, του Παναγιώτη Τούντα, του Γιάννη Τριανταφύλλου, του Κώστα Τσώλη και του Μνώλη Χάρου. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημιουργούς γιατί η γενναιοδωρία της προσφοράς τους δίνει μια άλλη διάσταση στην ούτως ή άλλως, σημαντική οικονομική αξία των έργων της «προσφοράς ΙΙ».Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς με την παρουσία σας που μαζί με τους επισκέπτες της «Προσφοράς Ι» μικρούς και μεγάλους μαθητές μαθήτριες θα ακολουθήσει και η «Προσφορά ΙΙΙ». Σημειώνω ότι αξία μιας πινακοθήκης δεν είναι μόνο τα κτίρια, είναι τα έργα της είναι η σχέση των έργων με το κοινό και η επικοινωνία μαζί τους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον πρώην αλλά και τον νυν, τον οποίο αισθάνομαι πάντοτε πολύ δίπλα μου σαν ειλικρινή αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει».

Διάρκεια έκθεσης έως 4 Ιουνίου 2017.

Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10:00πμ – 13:30μμ και 18:00μμ – 21:00μμ

Κυριακή: 10:30πμ – 14:00μμ, Δευτέρα κλειστά

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...