Σεπ   Οκτώβριος 2018   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1580
mod_vvisit_counterΧθές4295
mod_vvisit_counterAll3521675
°F | °C
invalid location provided
«Έχει και η οικολογία την τιμή της;»
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 21:31

 

 

Με αφορμή την παρουσίαση της «Διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου»

ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου καιεπικεφαλής της μείζονοςαντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

mosxolios

«Παρουσιάσθηκε πρόσφατα από τη Δημοτική Αρχή η «Διαχειριστική μελέτη του Πάρκου», που σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλθηκε ότι ανατέθηκε με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο και μάλιστα σε κάποιους που ήταν οι σύμβουλοι αυτών που ακύρωσαν την προηγούμενη ανάπλαση.

Είδαμε κάποιους να ενθουσιάζονται, άλλους να προβληματίζονται, μερικούς να «αφοπλίζονται από επιχειρήματα», θεσμικούς και μη (δεν αναφέρομαι βέβαια σε καμία περίπτωση στους απλούςπολίτες που ήθελαν πραγματικά και θέλουν την ανάπλαση του Πάρκου), όμως δεν είδαμε κανέναννα προβληματίζεται (ιδιαίτερα οι θεσμικοί) ούτε με το νόμιμο, ούτε με το ηθικό αυτής της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης.

Είδαμε την Δημοτική Αρχή να πανηγυρίζει που δεν υπήρχαν αντιδράσεις, αφού βεβαίως κάποιοι από αυτούς που αντιδρούσαν είτε «έλειπαν», είτε ήταν στο πάνελ.

Είδαμε μελετητές να παρουσιάζουν τα ίδια περίπου πράγματα που πριν λίγα χρόνια οι ίδιοι κατήγγελλαν ως καταστροφικές παρεμβάσεις.

Η κοπή τουλάχιστον 180 δένδρων τώρα είναι ανανέωση του πρασίνου, ενώ η κοπή 64 ήταν καταστροφή;

Η τσιμεντόστρωση με υδατοπερατό τσιμέντο και τσιμεντόπλακες, τώρα δεν είναι τσιμεντοποίηση;

Η υπερύψωση της στάθμης των δρόμων για να παρακαμφθούν τα εμπόδια που οι ίδιοι δημιούργησαν στο παρελθόν, δεν είναι περιβαλλοντική αλλοίωση;

Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε και πολλά άλλα που αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι στόχος των αντιδρώντων στοπαρελθόν δεν ήταν η καλύτερη ανάπλαση του πάρκου, αλλά η τότε Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπολογίζουν ότι η ακύρωση του έργου απέβαινε σε βάρος της πόλης.

Γι' αυτό πολλοί από αυτούς που αντιδρούσαν πριν λίγα χρόνια για τις ίδιες περίπου παρεμβάσεις, τώρα τις επικροτούν!

Φαίνεται ότι η ανάθεση της μελέτης των 60.000 ευρώ με παράνομο και φωτογραφικό τρόπο σε «ημετέρους» έκαμψε πολλές αντιστάσεις και επομένως είναι προτιμότερη από την εκπόνησή της αδαπάνως από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Φαίνεται επίσης ότι κάποιοι από τους αντιδρώντες δεν εμπνέονταν από πραγματικό οικολογικό ενδιαφέρον και δεν τους απασχολούσε πραγματικά η ανάπτυξη της πόλης, αλλά είχαν άλλου είδους…ενδιαφέροντα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...