°F | °C
invalid location provided
Ο Δημοτικός Κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 18:42

 

από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

                 θα προβάλει τις ταινίες :

                                               Ουζερί Τσιτσάνης

TRAFOYDIA

                                                          

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωταςανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

 



Υπόθεση:
Μια εποχή, ένας συνθέτης, ένας έρωτας

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην κινηματογραφική οθόνη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Ουζερί Τσιτσάνης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος σκηνοθέτης ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης με την μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη να υπογραμμίζει την εξέλιξη. Τον εμβληματικό δημιουργό υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία), ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα) και η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα). Το εντυπωσιακό μωσαϊκό χαρακτήρων συμπληρώνουν οι Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Αϊβάζης, Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Λάκης Κομνηνός με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη. Το «Ουζερί Τσιτσάνης» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία με προορισμό έναν μεγάλο έρωτα και αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, που ντύνει την ταινία με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και με νέα πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.

Σκηνοθεσία:  Μανούσος Μανουσάκης

Παίζουν: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρία Καβουκίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Λάκη Κομνηνό, Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ώρα Προβολής : 7.00 & 9.30 μ.μ

Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού 
Mune, le Gardien de la Lune

                                                     

Ο Μιούν είναι ένας μικρός φαύνος που επιλέγεται απρόσμενα ως ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας. Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων και την κλοπή του φεγγαριού, θα συμμαχήσει με τον υπερόπτη Φρουρό του Ήλιου και μαζί με ένα κορίτσι από κερί θα ξεκινήσουν για να σώσουν τον κόσμο τους.

2

Ώρα Προβολής : 5.30 μ.μ  - ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ :

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Δεκεμβρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Δεκεμβρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 13  Δεκεμβρίου


Τηλ. Επικοινωνίας : 2641044345

  • ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

         ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΟ

 

  • ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 4 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 4 euro

                                          KANONIKO 6 euro