Ιούλ   Αύγουστος 2022   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ... RAPIDE

    

ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ RAPIDE

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδoς συμμετείχε με επιτυχία στο Συνέδριο Εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος RAPIDE (Regional Action Plans for Innovation Development and Enterprise) της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου 2009 στην πόλη Όρεμπρο της Σουηδίας. Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν ο σχεδιασμός και η έναρξη υλοποίησης περιφερειακών σχεδίων δράσης στη μεταφορά και υιοθέτηση της καινοτομίας από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συμμετείχαν 13 φορείς από 11 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Φιλανδία, Σουηδία, Αγγλία, Εσθονία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία), καθώς και εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Επιχειρηματικότητας-Βιομηχανίας και Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τη χώρα μας εκπροσώπησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με ομάδα εξειδικευμένων στελεχών.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους πετυχημένες στρατηγικής βέλτιστης υιοθέτησης και αφομοίωσης καινοτόμων πρακτικών και σχετικοί τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων από τους δημόσιους φορείς και τις επιχειρήσεις Περιφερειών της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας. Επίσης τέθηκαν οι βάσεις και οι προοπτικές για την εκπόνηση των περιφερειακών σχεδίων δράσεων με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη μεταφορά της παραγόμενης καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο, στις επιχειρήσεις και εν τέλει στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας. Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος παρουσίασε την επιτυχημένη λειτουργία των δομών παραγωγής και διάχυσης της καινοτομίας, και παράλληλα ανέπτυξε την εμπειρία της στο θέμα της χρηματοδότησης και της διαχείρισης του κινδύνου κατά τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων εισαγωγής και παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Κύριος στόχος του προγράμματος RAPIDE είναι η διερεύνηση και η εφαρμογή νέων μεθόδων και η ανταλλαγή εμπειριών για την ταχύτερη προώθηση και υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων και προϊόντων από τις επιχειρήσεις των ευρωπαϊκών Περιφερειών. Το 2ο Συνέδριο του RAPIDE είχε διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, ενώ το τελευταίο Συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιασθούν και τα αποτελέσματα του προγράμματος για τις Περιφέρειες, προγραμματίζεται να λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2010 στην Γερμανία.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...