Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗ «ΦΑΚΑ» ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ

                                                               astynomhkh                    

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Αλώνιζαν σε Πρέβεζα, Ιωάννινα, και Θεσπρωτία, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνονται και για τα χτυπήματα στην Αιτωλ/νία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Θεσπρωτία σε συνεργασία και με όμορους νομούς, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως η δράση τριών ατόμων που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα και που έχουν ήδη ομολογήσει διαρρήξεις σε δημαρχεία στους δήμους Δωδώνης, Αχέροντα, Συβότων, Φιλιππιάδας  και Φαναρίου στην γειτονική Ήπειρο.

Η δράση των τριών διαρρηκτών εκ των οποίων ο ένας είναι Έλληνας και οι άλλοι δυο αλλοδαποί, βάσει των όσων έχουν προκύψει έως τώρα, ξεκίνησε στα τέλη του 2008 και συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας, την ίδια δηλαδή περίοδο που είχαμε αλλεπάλληλα χτυπήματα και σε δημαρχεία της Αιτωλ/νίας. Αυτό, κάνει τους Αστυνομικούς να υποπτεύονται πως οι ίδιοι βρίσκονται πίσω και από τα χτυπήματα στον νομό και προσανατολίζουν τις έρευνες τους σε αυτήν την κατεύθυνση και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει και συνεργασία των Αστυνομικών Διευθύνσεων των περιοχών αυτών.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, 17-6-2009, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, κάτοικοι Αθηνών, ύστερα από γενόμενο αστυνομικό έλεγχο στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τύπου Τζιπ, με το οποίο κινούνταν, κατά τον οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένας ηλεκτρικός τροχός κοπής μετάλλων. Από τη συσχέτιση πληροφοριών, οι παραπάνω θεωρήθηκαν ύποπτοι διάπραξης διάρρηξης σε αποθήκη του εξωκλησίου Προφήτη Ηλία Μαζαρακιάς, που είχε λάβει χώρα λίγες ώρες πριν. Κατά την επιτόπια μετάβαση αστυνομικών στο εξωκλήσι, βρέθηκε στον περιβάλλοντα χώρο ένα χρηματοκιβώτιο κενό περιεχομένου, το οποίο είχε διαρραγεί με ηλεκτρικό τροχό, καθώς και, επιμελώς κρυμμένα εντός χαρτοσακούλας, διάφορα έγγραφα και μπλοκ τραπεζικών επιταγών του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι παραπάνω, τις βραδινές ώρες της 16/17-6-2009, μετέβησαν στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Δωδώνης όπου, αφού παραβίασαν της εξωτερική πόρτα σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς της, εισήλθαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπου με τη χρήση ηλεκτρικής γεννήτριας που υπήρχε στην αποθήκη που διέρρηξαν, το άνοιξαν με τον ηλεκτρικό τροχό, που αγοράστηκε τις πρωινές ώρες της 17-6-2009 από κατάστημα στην Ηγουμενίτσα. Κατά την προσπάθειά τους αυτή, έσπασε ο δίσκος του τροχού και ένας εκ των δραστών τραυματίσθηκε στο πρόσωπο.

Επιπρόσθετα, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι παραπάνω είχαν διαπράξει από κοινού, τις παρακάτω διαρρήξεις και κλοπές:

  • § Την 13/14-12-2008 διέρρηξαν, παραβιάζοντας την εμπρόσθια είσοδο, το Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Αχέροντα και αφαίρεσαν από συρτάρια γραφείου χρηματικό ποσό 6.000 Ευρώ.
  • § Την 21/22-1-2009 εισήλθαν εκ νέου στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Αχέροντα, παραβιάζοντας την οπίσθια είσοδο και, με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης, έκοψαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 25.000 Ευρώ.
  • § Κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 25-1-2009, διέρρηξαν, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, το Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Συβότων και αφαίρεσαν από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό 30.000 Ευρώ.
  • § Κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22-3-2009, διέρρηξαν εκ νέου, παραβιάζοντας την δυτική είσοδο, το Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Συβότων και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς να το κατορθώσουν.
  • § Κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22-2-2009, διέρρηξαν, παραβιάζοντας την θύρα εισόδου, το Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Φαναρίου Πρέβεζας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς να το κατορθώσουν.
  • § Την 5/6-3-2009 διέρρηξαν, παραβιάζοντας την πόρτα υπογείου, το Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Φιλιππιάδας και αφαίρεσαν από συρτάρια γραφείου χρηματικό ποσό 500 Ευρώ.

Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχαν ομολογήσει της εμπλοκή τους σε ανάλογες διαρρήξεις στην Αιτωλ/νία, το ενδεχόμενο αυτό όμως εξετάζεται σοβαρά από τους Αστυνομικούς, μιας και το χρονικό διάστημα της δράσης τους στην περιοχή, δηλ. από τα τέλη του 2008 μέχρι σήμερα, συμπίπτει με την περίοδο όπου είχαν σημειωθεί ανάλογα χτυπήματα σε δημαρχεία του νομού.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...