Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 ΣΤΟΝ ΙΝΑΧΟlogotypo

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η ημέρα καθαριότητας από το Δήμο Ινάχου και το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου.kardara

Στην ημέρα καθαριότητας συμμετείχαν όλα τα τοπικά συμβούλια του Δήμου Ινάχου, το 4ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ο σύλλογο γυναικών Ινάχου αλλά και όλα τα σχολεία του Δήμου Ινάχου.

Η ημέρα καθαριότητας περιελάμβανε ομιλίες για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού, από τον κο Τσιλίκα Θεόδωρο, υπεύθυνο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης νομού Αιτ-νίας και τον κο Μποκόρο Παναγιώτη, υπεύθυνο πολιτιστικών της Δ/νσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτ/νίας, στα δημοτικά σχολεία των Αμοργιανών, της Μαλεσιάδας, των Χαλκιοπούλων και του Θυάμου, ενώ στα δημοτικά σχολεία Περδικακίου, Βρουβιανών, Πετσαλίων, Εμπεσού καιΠετρώνας αλλά και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Εμπεσού και στο Γυμνάσιο Μαλεσιάδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους εκπαιδευτικούς. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε εθελοντική καθαριότητα από τους μαθητές στους αύλειους χώρους των σχολείων αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο του Δήμου Ινάχου και με το σύνθημα «είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τα χωριά μας καθαρά».

Δήλωση της αντιδημάρχου Ινάχου κα Καρδάρα Έφης: «Ο Δήμος Ινάχου και το Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο του δήμου Ινάχου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει οργανώσει σήμερα δραστηριότητες με ομιλίες στα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια μια εξόρμηση καθαριότητας στα χωριά μας.

Αυτή η μέρα έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ως ημέρα καθαριότητας καθώς είμαστε ένας πολύ όμορφος δήμος, ένας δήμος με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, με μεγάλες εκτάσεις καλυμμένες από δάση και πραγματικά θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα απ' όλα εμείς οι ίδιοι ότι πρέπει να προστατεύουμε τον τόπο μας και να διατηρούμε την περιοχή μαmpokorosς καθαρή.

Τέτοιες δράσεις πραγματικά ευαισθητοποιούν την κοινωνία μας και δίνουν το μήνυμα της κοινωνικής συμμετοχής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τον κο Γρίβα του προϊστάμενο του 4ου γραφείου, τους ομιλητές, τον κο Τσιλίκα Θεόδωρο και τον κο Μποκόρο Παναγιώτη, επίσης όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν, τα τοπικά συμβούλια  και φυσικά τους δασκάλους οι οποίοι πραγματικά πρόσφεραν έργο, όλους xalkiopoylo-sxoleio-350τους μαθητές και όλους όσους συμμετείχαν».

Δήλωση του κο Τσιλίκα Θεόδωρου υπεύθυνου περιβαλλοντικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: «Συμμετέχουμε στην ημέρα καθαριότητα στην οποία διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Ινάχου με τα σχολεία της περmalesiada350ιοχής.

Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση, η πρωτοβουλία και η συνεργασία έχει θετικά αποτελέσματα, την  ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και όχι μόνο η περιοχή μας».

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...