Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«Η ΑΠΟΧΗ, ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΔ»

Ομιλία Ξενογιαννακοπούλου στmariliza-1ο Αγρίνιο

Σε πανικό η κυβέρνηση, είπε η πρ. γραμματέας του κόμματος.

«Όσοι διαφημίζουν τη αποχή, είναι διαχειριστές της ήττας του Καραμανλή»

Χαιρετισμός από την Ναυπάκτια υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Καλτσά.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το γενικότερο χαλαρό κλίμα των ημερών (που κάποιοι μάλιστα φροντίζουν με επιμέλεια να καλλιεργούν), η προχθεσινή ομιλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο Αγρίνιο, κέντρισε το ενδιαφέρον εκατοντάδων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας έτσι και την πολιτική ποιότητα της ομιλήτριας. Η συγκέντρωση  ήταν υπερδιπλάσια από αυτήν της κ. Μπακογιάννη και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ήταν και η τελευταία κορυφαίου πολιτικού στελέχους λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Της κ. Ξενογιαννακοπούλου προηγήθηκαν στο βήμα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος Σπύρος Τορουνίδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Καλτσά, που κατάγεται από τη Ναύπακτο. Η κ. Καλτσά ειδικότερα αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών και την ανάγκη ενίσχυσης των προοδευτικών κομμάτων, ενώ για την Αιτωλ/νία τόνισε πως μπορεί να γίνει ένα πρότυπο ενεργειακό πάρκο, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και επαγγέλματα. Παράλληλα είπε πως η 7η Ιουνίου, πρέπει να σηματοδοτήσεmariliza-2ι την αλλαγή πορείας της χώρας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο λαός στις ευρωεκλογές θα δώσει καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ, μια νίκη που θα δώσει τριπλό μήνυμα. Για μια ισχυρή Ελλάδα με φωνή στην Ευρώπη, πράγμα που αποδείχθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, «...σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που εδώ και 5 χρόνια δεν έχει δώσει καμιά μάχη. Θυμάστε που ο πρωθυπουργός έλεγε πως θα πηγαίνει ο ίδιος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας. Μια φορά πήγε και το αποτέλεσμα ήταν να χάνει η Ελλάδα πόρους 70 εκατομ. ευρώ τον χρόνο. Βάλανε την Ελλάδα στο περιθώριο, ξεκινήσανε με την απογραφή και καταλήξανε στην παραγραφή», είπε.

Η πρ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε  πως το δεύτερο μήνυμα που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό της αλλαγής στην Ευρώπη με την ανάδειξη μιας προοδευτικής και σοσιαλιστικής πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο και το τρίτο έχει να κάνει με την Ελλάδα: «Η νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος της αλλαγής στη χώρα μας. Κάθε ψήφος είναι σημαντική, όσοι βγαίνουν και μιλούν για την αποχή απλά διαχειρίζονται την ήττα της ΝΔ, τώρα είναι η ώρα του λαού, αποχή σημαίνει ανοχή σε αυτήν τη κυβέρνηση, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.»

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην κρίση, είπε πως αυτή δεν έχει προκύψει μόνον από τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και εξαιmariliza-3τίας των πολιτικών της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια. «πήγαμε από το κακό στο χειρότερο. Το 24% των Ελλήνων σήμερα ζει με τον φόβο της φτώχιας, είμαστε η δεύτερη χώρα στις κοινωνικές ανισότητες. Η κυβέρνηση έδωσε 28 δις. στις Τράπεζες και τώρα μας ρωτά που θα βρούμε τα λεφτά για τα μέτρα που προτείνουμε. Με την αναδιανομή του πλούτου εκεί που πρέπει και όχι στους λίγους. Μας κατηγορούν για σκανδαλολογία. Όλοι ξέρουμε πια είναι η παράταξη που σκανδαλολογούσε και ποινικοποίησε την πολιτική ζωή της χώρας.», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

«ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ Η ΑΠΟΧΗ»

Επισήμανε επίσης η κ. Ξενογιαννακοπούλου πως το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες θέσεις, προτάσεις, δέσμευση και κυρίως πολιτική βούληση. «Η πολιτική» είπε, «έχει προτεραιότητες και η ΝΔ έδειξε ποιες είναι οι δικές της. Εμείς θα εξασφαλίσουμε αυτά που υποσχόμαστε, με γενναίες πολιτικές, με αναδιανομή του πλούτου, με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Μπορούμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί και έχει την εμπιστοσύνη των ξένων ηγετών, σε αντίθεση με τη ΝΔ που υπονόμευσε τη χώρα»

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας πως βρίσκεται σε πανικό και «την ίδια ώρα στελέχη της κόβουν κορδέλες και ανακοινώνουν απόσυρση κλιματιστικών. Νομίζουν πως θα ξεγελάσουν έτσι τον λαό, δίνουν πάλι υποσχέσεις, μην αφήσετε τους προπαγανδιστές των δελτίων των 8 να μιλήσουν για σας.»

Τόνισε και πάλι τη σημασία της ψήφου και απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους, καλώντας τους να μην αφήσουν το μέλλον τους σε άλλους. Χαρακτήρισε την αποχή «συγχωροχάρτι» και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. «Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά, ανοίγουμε νέους δρόμους, δεν χρωστάμε σε κανέναν, η 8η Ιουνίου θα ξημερώσει με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Τρεις μέρες ακόμη έχουν απομείνει, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, την Κυριακή μιλά ο λαός» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία της  η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταχειροκροτούμενη από τα στελέχη και τα μέλη που κατέκλυσαν την πλατεία Ειρήνης.mariliza4

Στην ομιλία παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης, Σοφία Γιαννακά και Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία του Χρίστου Βερελή. Εκεί ήταν ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, πρ. βουλευτές και πολιτευτές, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απόστολος Κοιμήσης, δήμαρχοι, Νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή του Αγρινίου

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...