Νοέ   Δεκέμβριος 2021   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ...

Ευρωεκλογές 2009

ntora-7

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Αγρίνιο, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την Τετάρτη στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι περιοδείες από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και Πράσινους.

 

Επικοινωνιακά αντεπιτίθεται η ΝΔ στην Αιτωλ/νία σε μια προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού γι'αυτήν κλίματος, λίγες μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, επιστρατεύοντας το «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος. Έτσι, μετά την επίσκεψη Σουφλιά και την παράδοση της παράκαμψης του Αγρινίου, η Υπουργός Εξωτερικών με τα ισχυρά τοπικά ερείσματα, μίλησε την Κυριακή στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ. Η εκδήλωση παρά την περιορισμένη συμμετοχή, προσέλκυσε τον σκληρό πυρήνα των οπαδών της ΝΔ στην περιοχή ενώ δεν ήταν λίγοι και οι Ευρυτάνες που παραβρέθηκαν στην ομιλία.

Η κ. Μπακογιάννη άλλωστε, τόσο στην ομιλία της όσο και σε κατ'ιδίαν συναντήσεις που είχε πριν και μετά την εκδήλωση, επισήμανε τους στενούς δεσμούς της με την περιοχή. Στην ομιλία της επικέντρωσε στο κυβερνητικό έργο, επαναλαμβάνοτας ουσιαστικά τις δηλώσεις Σουφλιά, τονίζοντας: «...θέλω να σας μεταφέρω την ένταση της δουλειάς που γίνεται. Τα ποσά που σας ανέφερα δεν είναι χρήματα που ξοδεύτηκαν. Είναι κεφάλαιο εθνικό που επενδύεται στον τόπο σας, που επενδύεται για σας. Είναι κόπος δικός σας που έχει θετικό αποτέλεσμα και που αξιοποιείται προς δικό σας όφελος. Ένα κεφάλαιο που μεταφράζεται και θα μεταφράζεται σε νέες, περισσότερες δουλειές. Δουλειές που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους.»ntora-8

Η κ. Μπακογιάννη, φρόντισε να μην κουράσει τους συγκεντρωμένους και η ομιλία της δεν κράτησε πολύ. Μεγάλο μέρος της ομιλίας της πάντως το ανάλωσε σε κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η αξιωματική αντιπολίτευση, «επενδύει στο ναυάγιο της χώρας.»

«Μην αφήνατε κανέναν να απαξιώνει το έργο μας, παρά τα λάθη που έχουν γίνει. Μην αφήνετε κανέναν να συμψηφίσει τις αποτυχίες του χθες με την πρόοδο  του σήμερα... Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή οικονομική κρίση, προστατεύουμε τους πιο αδύνατους και τους κλάδους εκείνους που πλήττονται περισσότερο. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία, δημιουργήσαμε 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας, προωθήσαμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό, την Παιδεία, την Ολυμπιακή.»

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αλλαγές, εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε και κάλεσε στελέχη και μέλη του κόμματος να βγουν έξω, να μιλήσουν με αυτοπεποίθηση και σιntora-1γουριά για το κυβερνητικό έργο.

«Η πολιτική μας είναι πολιτική αποτελέσματος και ευθύνης. Με αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε, θα συγκρινόμαστε, παρά την ισοπέδωση που επιχειρούν, παρά την συνολική απαξία που προσπαθεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τις αδυναμίες του. Λαϊκίζουν και δημαγωγούν, χωρίς να παρουσιάζουν μια πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση εφαρμόζουν από την πρώτη στιγμή ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για την ανάπτυξη, την δημοσιονομική σταθερότητα και την ουσιαστική στήριξη των αδυνάτων.», σημείωσε η Υπουργός Εξωτερικών.

Στο τέλος της ομιλίας της, κατηγόρησε και πάλι το ΠΑΣΟΚ ότι επενδύει στην πόλωση για το κομματικό συμφέρον, ενώ η  «ΝΔ δεν βάζει τίποτε πάνω από το συλλογικό καλό. Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει για τη νίκη του σε μια Ελλάδα-ναυάγιο. Εμείς επενδύουμε στην Ελλάδα της δημιουργίας, στην Ελλάδα των υψηλών δυνατοτήτων.»

Η Υπουργός, ολοκληρώνοντας την ομιλία της επανέλαβε το κάλεσμα προς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, ώστε στις λίγες μέρες που απέμειναν να εντείνουν τις προσπάθειες ώστε και στον νομό η ΝΔ να καταφέρει εκλογική νίκη.

Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν στελέχη του κόμματος για την μακρόχρονη προσφορά τους.

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜmarilizaΑΡΙΛΙΖΑ

Την «σκυτάλη» των προεκλογικών εκδηλώσεων παίρνει πλέον το ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον νομό, που θα γίνει την Τετάρτη στο Αγρίνιο, με ομιλήτρια το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου,  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που επέδειξε -και δικαίως-  μια φοβία για ανοικτή συγκέντρωση στην Αιτωλ/νία, θεωρούν πως η συγκέντρωση τη Τετάρτης, στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο, θα είναι η καλύτερη «απάντηση» στον καταιγισμό των επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών που, όπως αναμένονταν, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για το κυβερνών κόμμα. Τα τοπικά στελέχη του κόμματος, θεωρούν πως πλέον υπάρχουν, μετά και τις κυβερνητικές επισκέψεις, ικανά όπλα στην αντιπολιτευτική «φαρέτρα» του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποδομηθεί πλήρως το κυβερνητικό έργο. Άλλωστε οι επισκέψεις αυτές στην πλειοψηφία τους περιορίστηκαν σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν με «χοντροκομμένο» τρόπο, όπως η πλέον πρόσφατη του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, που παρέδωσε την παράκαμψη του Αγρινίου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...