Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΟΙ ΑΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Εκδήλωση στη Νεάπολη, ekdhlosh-2για τους χαμένους πιλότους από την περιοχή.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στη μνήμη των δύο παλικαριών της Μεγάλης Χώρας ,χειριστών μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Κωνσταντίνου Καραθάνου που θυσιάστηκαν εκτελώντας το καθήκον τους προς την πατρίδα οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης πραγματοποίησαν εκδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  και το δάσκαλό τους κ. Θεμιστοκλή Βρανά στο πλαίσιο του προγράμματος .

Αν κάποιος επισκέπτης περιδιαβεί τους δρόμους και της γειτονιές της Μεγάλης Χώρας, θα συναντήσει τις προτομές των Αεροπόρων Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Κωνσταντίνου Καραθάνου, που βρίσκονται εκεί για να θυμίζουν ότι ένας τόσο μικρός τόπος πρόσφερε στην Πολεμική Αεροπορία δύο από τα καλύτερα και ικανότερα παιδιά του. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το δόγμα είναι μονόδρομος και μάλιστα ποτισμένος όχι μόνο με ιδρώτα αλλά και αίμα και δάκρυα. Αίμα σαν αυτό του Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και του Κωνσταντίνου Καραθάνου και δάκρυα σαν αυτά που έτρεξαν και τρέχουν από τα μάτια της οικογένειάς τους ,των συναδέλφων τους, όλων μας,  τόνισε μεταξύ άλλων ο δάσκαλος κ Θεμιστοκλής Βρανάς στην εισήγηση του.

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος υπήρξαν δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου του Σχολείου για την υλοποίηση του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης .Κάποιες από τις δραστηριότητες των μαθητών συμπεριλάμβαναν και επισκέψεις στην 132 ΣΜ. καθώς και στη Σχολή Ικάρων και το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης Κωνσταντίνος Καπελλάκης και η Δημοτική Αρχή από τη πρώτη στιγμή έδειξαν προθυμία και ενδιαφέρον καλύπτοντας οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

<<Στον τραγικό μα συνάμα ένδοξο κατάλογο των Πεσόντων Αεροπόρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας περιλαμβάνονται και οι δύο χειριστές αεριωθούμενων μαχητικών που καταγόταν απόekdhlosh-3 τόπο μας, πρόκειται για τον Αντισμήναρχο Κωνσταντίνο Καραθάνο και τον Επισμηναγό Κωνσταντίνο Αλεξανδράκη. Η αίσθηση της δύναμης και της ελευθερίας που χαρίζει απλόχερα ο Ουρανός στα τολμηρά και προικισμένα παιδιά του έγιναν σκοπός της ζωής τους. Όλοι εμείς αισθανόμαστε το χρέος να τιμούμε με διάφορες εκδηλώσεις την μνήμη των δύο Αεροπόρων μας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής για να διατηρήσουμε ζωντανή την Ιερή τους μνήμη και να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο δάσκαλο κ Θεμιστοκλή Βρανά και στους μαθητές για την άριστη παρουσίαση του προγράμματος. Ο Δήμος Νεάπολης ,αντιλαμβανόμενος άμεσα την μεγάλη ηθική αξία και πολιτισμική σημασία του προγράμματος αποφάσισε να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αναπτύσσοντας πρόσθετες δράσεις που αποσκοπούν στο να τιμηθεί η Μνήμη των Αέρινων Ηρώων μας και να αναδειχθεί η προσφορά τους προς την Πολεμική Αεροπορία  και την πατρίδα μας και αποφάσισε την παραχώρηση και έκθεση στο Δήμος μας και αντίστοιχα στον αδελφό Δήμο Αθηένου δύο αποσυρμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom II ως σύμβολο της θυσίας των παιδιών μας και της άρρηκτης σχέσης που αυτή έχει δημιουργήσει ανάμεσα στο Δήμο Νεάπολης και την Πολεμική Αεροπορία, τόνισε ο Δήμαρχος Νεάπολης Κωνσταντίνος Καπελλάκης στο σύντομο χαιρετισμό του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νεάπολης Κωνσταντίνος Καπελλάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές των σχολείων του Δήμου Νεάπολης και δάσκαλοι, οι οικογένειες των ηρώων, ο διοικητής της 132 ΣΜ κ Ματαράς Γεώργιος, ο Σμήναρχος κ Κολοκάθης Μίχος εκ μέρος της 338 Μοίρας, ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου ΠΕ κ Δημήτριος Γεωργόπουλος και πλήθος κόσμου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...