Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Eνημερωση για θέματα που απασχολούν την περιοχή της Λευκάδας.

    O ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ.  ΚΑΡΥΑΣ

       Την Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 ο νομάρχης  Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής συνοδευόμενος από τους αντινομάρχες κ.κ. Σπ. Ρεκατσίνα , Ελ. Αραβανή , τον πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Άγγ. Βλάχο,  τον Εντεταλμένο σύμβουλο κ. Στ. Ρόκκο, τον δ/ντή Τ.Υ. κ. Ε. Μοσχονά  και την επόπτρια υγείας κ. Λ. Ρεκατσίνα παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.  Καρυάς  και ενημέρωσε το Σώμα καθώς και πολλούς κατοίκους του Δήμου σε θέματα που αφορούσαν  την περιοχή.

      Συγκεκριμένα:arabanhs-250

     Α) Για το ζήτημα του εγκαρσίου άξονα  ανέφερε ότι με απόφαση του Ν.Σ. στη μελέτη εντάχθηκε και η πεζοδρόμηση από Καρυά προς Πηγαδισάνους, ότι ο φάκελος  απεστάλη στην Π.Ι.Ν.   και ότι θα είναι το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.  

      Β) Αίτημα χρόνων , ο δρόμος στα ΄΄Μπαμπάκια΄΄ , ολοκληρώθηκε  και  ο οποίος μαζί με την ολοκλήρωση του εγκάρσιου άξονα θα δημιουργήσουν μεγάλες προοπτικές  ανάπτυξης στην ορεινή Λευκάδα.

      Γ)Σχετικά με τις αδειοδοτήσεις για  λατομικές περιοχές αναφέρθηκε  ότι έχει  εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεως αδειοδότησης από το 2004, και πως αν ο αρμόδιος Υπουργός δεν  εκδώσει σχετική εγκύκλιο για αδειοδοτήσεις , που θα αφορά σε όλη την επικράτεια, δεν δύναται να γίνει το παραμικρό  προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά της Νομαρχίας.

     Δ) Για τη μελέτη Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου ανέφερε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μεγαλύτερο  βαθμό η Επιτροπή Αξιολόγησης ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία  για την  επιλογή μελετητή. Κατέστησε σαφές ότι η Νομαρχία με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου χρηματοδοτεί τη μελέτη με 190.000.00 ευρώ. Το έργο του εγκάρσιου άξονα και η αποχέτευση Καρυάς δείχνει τις προτεραιότητες  της Νομαρχίας για την ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας και του  Δήμου Καρυάς.

     Στη συνέχεια το λόγο έλαβε  ο αντινομάρχης κ. Ελ. Αραβανής ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την ποιότητα  του  πόσιμου νερού στο Δήμο και τις ενέργειες που πραγματοποίησαν- ως όφειλαν- οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. - δειγματοληψία του νερού, γνωστοποίηση στο Δήμο των αποτελασμάτων από το ΚΕΔΥ-καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να προβεί η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις υπεύθυνος για την παροχή υγιεινού νερού είναι ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας  υπεύθυνες για τον έλεγχο της ποιότητάς του. ΄΄Μετά από τις παρεμβάσεις της υπηρεσίας Υγιεινής και την υλοποίησή τους από τον Δήμο  η ποιότητα του νερού αποκαταστάθηκε ΄΄  ανέφερε ο κ. Αντινομάρχης.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...