Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ

Ανούσια επίσκεψη και ομιλίαtaliadoyros-2

Τα τετριμμένα για το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ο Υφυπουργός από το Αγρίνιο.

Μίλησε σε.... άδειες καρέκλες στο Παπαστράτειο.

Όπως αναμένονταν, πενιχρά αποτελέσματα είχε η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Σπύρου  Ταλιαδούρου στην  Αιτωλ/νία, μιας και δεν συνεισέφερε τίποτε καινούργιο σχετικά με θέματα Παιδείας στον νομό και ειδικότερα στο θέμα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Ο Υφυπουργός, συμμετείχε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στο Παπαστράτειο, όπου και του κατατέθηκαν πολλά αιτήματα, με σημαντικότερο αυτό του Πανεπιστημίου, ενώ αναφορές έγιναν και σε ευρύτερα ζητήματα καθυστέρησης υλοποίησης έργων, ανάπτυξης κλπ. Να σημειωθεί η παρέμβαση του κ. Παπαναστασίου για την εκτροπή του Αχελώου, γεγονός που έχει τη σημασία του, μιας και ο κ. Ταλιαδούρος εκλέγεται στην Καρδίτσα και είναι υπέρμαχος του έργου. Ο Υφυπουργός εκεί, δεσμεύτηκε για θετικές εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου, μέσα στο 2009 και ειδικότερα στην ένταξη του νέου, τετάρτου Τμήματος στο μηχανογραφικό της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Μετά την σύσκεψη ο Θεσσαλός Υφυπουργός, μίλησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου, σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εν'όψει και των φοιτητικών εκλογών. Η συμμετοχή τόσο των φοιτητών, όσο και των τοπικών στελεχών-μελών της ΝΔ στην εκδήλωση υπήρξε απογοητευτική και ο Υφυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του πολύ γρήγορα, τελειώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη Υπουργική επίσκεψη στον νομό, χωρίς ουσία και αποτελεσμα.

Μιλώντας στους φοιτητές της ΔΑΠ, ο κ. Ταλιαδούρος εξέφρασε τη βεβαιότητα της νίκης των φοιτητών της ΝΔ στις αυριανές εκλογές τονίζοντας πως η Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και γι'αυτόν τον λόγο προχώρησαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις, τα ΑΕΙ απέκτησαν εξωστρέφεια, αυξήθηκαν οι πιστώσεις τόσο για τα ΑΕΙ όσο και για τα ΤΕΙ και δημιουργήθηκαν, κατάtaliadoyros-1 τον Υφυπουργό σημαντικές υποδομές.

Ειδικότερα για την Αιτωλ/νία ο κ. Ταλιαδούρος, αναφέρθηκε στην προοπτική του Πανεπιστημίου με την ίδρυση του 4ου Τμήματος που «δρομολογείται» και που θα σημάνει και την αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. «Ο τρόπος προπαρασκευής, μελετάται από την Επιτροπή που συστάθηκε», σημείωσε ο Υφυπουργός, που «θυμήθηκε» ακόμη και την παραχώρηση των 178 στρεμμάτων στο παλιό πολιτικό αεροδρόμιο!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν για το ΤΕΙ Μεσολογγίου με τη δημιουργία νέων Τμημάτων και τη μετονομασία  άλλων, καθώς και στη δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων στον νομό.

Ακολούθησε τοποθέτηση του για την ανάγκη αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού «για την υπεύθυνη στάση που κρατά απέναντι στην κρίση αλλά και τον «λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν τη μάχη για νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές και της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουtaliadoyros-3νίου.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσία του κ. Ταλιαδούρου στο Αγρίνιο, ήταν μια ακόμη ανούσια Υπουργική επίσκεψη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΝΔ ανάταξης του αρνητικού γι'αυτήν κλίματος στην Αιτωλ/νία. Όμως, σε κάθε περίπτωση δεν συνοδεύτηκε από καμιά ουσιαστική ανακοίνωση, ειδικά για το θέμα που έχει εκθέσει την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με τους ατυχείς -τουλάχιστον- χειρισμούς της τοπικής ΝΟΔΕ το προηγούμενο διάστημα.

Π.Η.Τ.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...