Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Εντυπωσίασε και φέτος η Αιτωλ/νία στην έκθεση «Τουριστικό Πανόραμα»nomarxia-fvto-1

 

Για μια ακόμη φορά η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας σε Τουριστική Έκθεση προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια ειδικών και χιλιάδων επισκεπτών του περιπτέρου.

Πρόκειται για την συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση 14ο «Τουριστικό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε στην Ανθούσα Αττικής (εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS) από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2009.

Το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ.  Κώστας Μαρκόπουλος, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  για θέματα τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, νομάρχες, δήμαρχοι εκπρόσωποι συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος ο οποίος, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Συμμετέχουμε στο Τουριστικό Πανόραμα και φέτος. Σε μια περίοδο που είναι έντονη η κρίση που αντικατοπτρίζεται και στη μικρότερη συμμετοχή φορέων του τουρισμού στην έκθεση.

 Όμως εμείς επιμένουμε. Επιμένουμε γιατί έχουμε ένα τόπο με πάρα πολλά χαρίσματα, μια Αιτωλοακαρνανία που είναι τόπος φιλημένος από τον θεό, όπως καθιερώθηκε πλέον να λέγεται.

 Προβάλουμε τις δυνατότητες του τόπου μας, τις ομορφιές του, τα πλεονεκτήματά του και  καλούμε τους Έλληνες nomarxia-foto-2αλλά και τους ξένους να επισκεφθούν την Αιτωλοακαρνανία.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας προορισμός για τον καθένα.

Για το Σαββατοκύριακο, για τις θερινές διακοπές, για χειμερινό τουρισμό και πάνω απ όλα είναι προορισμός για επενδύσεις. Επενδύσεις στη παραδοσιακή κατοικία, επενδύσεις σε ξενοδοχειακές υποδομές και σε καταλύματα.

Οι προσπάθειές μας εκτιμώ ότι αποδίδουν καρπούς και δεν είναι μόνο προσπάθειες τις Νομαρχίας η οποία διοργανώνει και επωμίζεται το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων, των εκδηλώσεων και τη συμμετοχή στις εκθέσεις.

Είναι και  η αποφασιστική συμμετοχή των φορέων του νομού. Είναι οι ξενοδόχοι, είναι οι φορείς που συμμετέχουν στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, είναι οι πολίτες οι οικονομικοί παράγοντες κ.τ.λ.

Θεωρώ ότι μέσα από εκθέσεις σαν κι αυτή θα καταφέρουμε να πετύχουμε ανάπτυξη. Ο τουρισμός είναι πεδίο προνομιούχο για την Αιτωλοακαρνανία. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε εισόδημα προερχόμενο από τον τουρισμό ανάλογο με αυτό που δίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας με λιγότερα πλεονεκτήματα από μας ή με τα ίδια με μας. Η ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας είτε αυτή είναι η Ναυπακτία είτε η Τριχωνίδα είτε ο Βάλτος προσφέρεται με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. Οι ακτές μας είναι πραγματικά μοναδικές σε ένα μήκος 380 χιλ. οι υδροβιότοποι, η λιμνοθάλασσα, οι λίμνες, τα ποτάμια μας, μοναδικές ομορφιές ανεπανάληπτες που προσφέρονται για τον καθένα 365 μέρες το χρόνο.

Θεωρώ ότι όταν συντονισμένα, με πρόγραμμα, συνεργασία και αλληλεγγύη καταφέρουμε να αναδείξουμε αυτό τον πλούτο που έχουμε τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά.

Είμαι αισιόδοξος και γι αυτό επιμένουμε. Εξάλλου την αισιοδοξία μου την αντλώ από το γεγονός ότι οι προσπάθειές μας ήδη αποδίδουν καρπούς. Νέα ξενοδοχεία γίνονται στο νομό. Επενδύει ο κόσμος στην  παραθεριστική κατοικία αργά αλλά σταθερά. Τα έργα υποδομής που δημιουργούμαι σε περιοχές που ήταν δυσπρόσιτες και  άρουμε την απομόνωση με τα έργα υποδομής. Δημιουργούμε συνθήκες καλύτερες για να πλησιάσει ο καθένας τον τόπο μας.

Θα διαπιστώσετε ότι τελευταία στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν προτάσεις και ενδιαφέρον για μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό. Είναι βήμα καλό αλλά πρέπει να δούμε και αποτελέσματα.

 Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αυτού του τόπου γιατί αυτός ο τόπος έχει χαρίσματα, έχει πλεονεκτήματα έχει έναν λαό που εργάζεται, έναν λαό φιλόξενο που πραγματικά δεν περιμένει «το μάνα εξ ουρανού». Ξέρει ότι με την εργασία, το φιλότιμο με την αγάπη που έχει στον τόπο  θα πάμε καλύτερα».   

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...