°F | °C
invalid location provided
Δέκα ταινίες μαθητών
Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 19:47

 από την Ηλεία στην CameraZizanio

tenia

Θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση στις 29 Νοεμβρίου στον Πύργο

Με δέκα ταινίες, μαθητές από τον Πύργο και την Ηλεία συμμετέχουν στη φετινή 13ηCameraZizanio, που πραγματοποιείται μαζί με το 16οΦεστιβάλ Ολυμπίας από 30 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2013στον Πύργοκαι σε άλλες πόλεις της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της CameraZizanioΝίκος Θεοδοσίου, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «ρεκόρ συμμετοχής» από τα σχολεία του νομού.  Οιταινίες αυτές των νεαρών δημιουργών θα προβληθούν κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας.

Ο Ν. Θεοδοσίου, μιλώντας για το μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές της Ηλείας τόνισε ότι «το μικρόβιο της δημιουργίας, που “διασπείρει” συστηματικά στο νομό Ηλείας εδώ και 16 χρόνια το Φεστιβάλ Ολυμπίας, κατέληξε σε “επιδημία”. Φέτος, συγκεντρώνοντας τις αιτήσεις στην CameraZizanio διαπιστώσαμε ότι οι συμμετοχές από την περιοχή έφτασαν σε  αριθμό ρεκόρ: δέκα ταινίες από σχολεία του Πύργου καθώς και του Σκουροχωρίου, των Δουνεΐκων και της Ανδραβίδας! Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γι αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια ειδική εκδήλωση, η οποία και θα ανοίξει τις φετινές Φεστιβαλικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα τις προβολές του ελληνικού τμήματος της CameraZizanio».  

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

Η περιπέτεια του Κώστα του Πιγκουίνου, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Σκουληκοϊστορία, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Σαν το σκύλο με τη γάτα, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Ο Καραγκιόζης μπόγιας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Η Κοκκινο-ΚΑΚΟ-σκουφίτσα που έγινε Κοκκινο-ΚΑΛΟ-σκουφίτσα, Δημοτικό σχολείο Δουνεϊκων, Ανακύκλωση μπαταριών, Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου, Άστεγος κατά... λάθος!, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Μη γίνεσαι συνεργός στο έγκλημα, ΓΕΛ Ανδραβίδας, Ίσως Υπάρχει Ελπίδα, 1o Λύκειο Πύργου, Η Ελπίδα χαμένη στον Κυβερνοχώρο, ΓΕΛ Ανδραβίδας.

Στην ίδια εκδήλωση θα προβληθούν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ταινίες που δημιουργήθηκαν από τα «Ζιζάνια» τα οποία συμμετείχαν στο πολυεθνικό εργαστήριο «Ζούμ στην Ευρώπη και την Ασία» (ZoomtoEuropeandAsia), που πραγματοποιήθηκε στο Μάκο της Ουγγαρίας τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για τις ταινίες«LabelsSociety», που γυρίστηκε στην Ελλάδα και απέσπασε το βραβείο της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο Μάκο και «LetUsBe’», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο Μάκο και αναπαράγει μια από τις πιο δυνατές στιγμές του περσινού Φεστιβάλ στον Πύργο, την ομιλία του μαθητή Δρόσου Κονδύλη.