Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ

Εξελίξεις με την υπόθεση του θανάτουfatoyroy-1 της 25χρονης Έφης Φατούρου από την Πρέβεζα

Αθώοι οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, στρέφονται τώρα κατά της πολιτείας και της Αγγελικής Νικολούλη!

Αποφυλακίστηκαν χθες έπειτα από προφυλάκιση 17,5 μηνών οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 25χρονής Έφης Φατούρου, της νεαρής κοπέλας από την Πρέβεζα, που είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο του 2007 και τα υπολείμματα από το σώμα της είχαν βρεθεί στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, σε δύσβατη περιοχή στα Λιαγκέϊκα του δήμου Αγρινίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία σε Αγρίνιο και Πρέβεζα και είχε τύχει μεγάλης δημοσιότητας λόγω της επίμονης έρευνας που έκανε για την εξαφάνιση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή «Φως στο τούνελ».

Η Αστυνομία τότε είχε αποσπάσει ομολογία από τον 30χρονο φίλο της άτυχης νεαρής, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της. Συγκεκριμένα, ο  φίλος της Φατούρου, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος με τον 28χρονο τότε αδερφό του, έναν ακόμη 32χρονο και την φίλη του διαπιστώνοντας τον θάνατο της από χρήση ναρκωτικών, στο εκκλησάκι του πατρο-Κοσμά στα Λιαγκέϊκα, είχαν πετάξει στον πανικό τους το πτώμα της άτυχης νέας. Το σημείο δεν είχε υποδειχθεί ακριβώς από τον 30χρονο και τελικά το πτώμα βρέθηκε εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά δυο μέρες μετά. Οι τέσσερεις νέοι, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, είχαν προφυλακιστεί και τελικά δικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Πάτρας, που προχθές εξέδωσε την απόφαση του.

ΑΘΩΩΣΗ ΜΕ 7-0 !fatoyroy-2

Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι αθωώθηκαν με πανηγυρικό μάλιστα τρόπο αφού οι δικαστές (ένορκοι και τακτικοί) τους απήλλαξαν με ψήφους 7-0 από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού. Να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας, είχε προτείνει την καταδίκη του αδερφού του φίλου της Έφης Φατούρου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και την καταδίκη των υπολοίπων για παράλειψη λυτρώσεως από κίνδυνο ζωής, όμως τελικά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνα αθωωτική. Αυτό γιατί κατά το δικαστήριο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων  τόσο για τις συνθήκες θανάτου της 25χρονης, όσο και για την μεταφορά ή την εγκατάλειψή της.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι τέσσερεις νέοι περνούν στην αντεπίθεση και ετοιμάζονται για αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και κατά της Αγγελικής Νικολούλη. Υποστηρίζουν πως προφυλακίστηκαν άδικα και πρόκειται να ζητήσουν αποζημιώσεις από την Πολιτεία, ενώ ανάλογη προσφυγή θα γίνει και κατά της γνωστής δημοσιογράφου, ότι δηλ. τόσο με την επιμονή που επέδειξε, όσο και με χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε τους «ενοχοποίησε», προϊδεάζοντας αρνητικά την κοινή γνώμη, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να τονιστεί πως εξαιτίας της ομόφωνα αθωωτικής απόφασης, δεν είναι δυνατός να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης και μόνον για νομικούς λόγους μπορεί να ζητηθεί αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Οι προθέσεις της πολιτικής αγωγής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, σε κάθε περίπτωση όμως η θεαματική αυτή εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...