Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Στο 8ο ετήσιο συνέδριο «ΓΕΦΥΡΕΣ 2009», spyridon το οποίο διοργάνωσε στην Αίγλη του Ζαππείου το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη - Τοπική Ανάπτυξη και Χωρική Συνοχή ως Απάντηση στην Κρίση», έλαβε μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων. Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης στη Δυτική Ελλάδα και επεσήμανε ότι η Έρευνα και η Καινοτομία αποτελούν μοχλό για την περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά μάλιστα σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ευνοείται εξαιρετικά στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας από τη δυναμική και ενεργή παρουσία στην περιοχή Οργανισμών Δημιουργίας Γνώσης, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα ΕΙΧΗΜΥΘ, ΕΑΙΤΥ και ΙΝΒΙΣ, τα ΤΕΙ και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Πρόκειται για Οργανισμούς που πραγματοποιούν πρωτοποριακή έρευνα με αποτέλεσμα τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, για την προαγωγή των νέων τεχνολογιών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας.

Ο κ. Σπυρίδων τόνισε επιπλέον ότι: «Νέες προοπτικές ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα δημιουργούνται μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομής που λειτουργούν ήδη, ή ολοκληρώνονται σταδιακά ως το 2013. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, οι νέοι συγκοινωνιακοί άξονες, ο σιδηρόδρομος, τα 4 λιμάνια Πάτρας, Αστακού, Κυλλήνης και Κατακόλου, καθώς και τα 3 πολιτικά αεροδρόμια Αράξου, Ακτίου και Ανδραβίδας που αναβαθμίζονται, σε συνδυασμό με τα ευεργετήματα που προσφέρουν ο Αναπτυξιακός Νόμος και ειδικά προγράμματα όπως το "ΘΗΣΕΑΣ" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυξάνουν εντυπωσιακά την προσπελασιμότητα της περιοχής και ενισχύουν την πορεία προόδου που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...