Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΘΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

uanos-250

«Ερωτηματικά αντί καθαρών εξηγήσεων προκαλεί η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας  για το Πανεπιστήμιο», λέει ο Θάνος Μωραΐτης.

           apanthsh-ypoyrgoy   Παραμένει θολό το τοπίο για την ίδρυση του Τετάρτου Τμήματος αλλά και την αυτονόμηση της πανεπιστημιακής σχολής του Αγρινίου, μετά και την νέα απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ταλιαδούρου, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραΐτη. Από τις απαντήσεις του Υφυπουργού, δεν μπορεί και πάλι να προσδιοριστεί χρονικά ούτε η αυτονόμηση, αλλά ούτε και η λειτουργία του τετάρτου Τμήματος. Όπως προκύπτει και πάλι, η ίδρυση του νέου Τμήματος, πρέπει να προηγηθεί της αυτονόμησης, ενώ είναι ολοφάνερη η αποσύνδεση της σημερινής Επιτροπής από την -προφανώς μελλοντική- προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, σχολιάζοντας  την απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας σε  Ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος αναφορικά με την «ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε τα εξής:

  «Με την Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 8/4/2009 είχα ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας καθαρές εξηγήσεις. Πιο συγκεκριμένα, είχα ζητήσει ενημέρωση με συγκεκριμένα ερωτήματα με παράλληλη κατάθεση επίσημων πρωτοκολλημένων εγγράφων.   Τα ερωτήματα - αιτήματα ήταν τα εξής:

 Με ποια συγκεκριμένη απόφαση και πότε αποφασίστηκε η ίδρυση της λεγόμενης «Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής» όπως την ονομάτισαν Πρωθυπουργός και ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας; Να κατατεθεί η συγκεκριμένη απόφαση με τα απαραίτητα στοιχεία πρωτοκόλλου. Επίσης να κατατεθεί (αν υπάρχει) το δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωσε το Υπουργείο για την ίδρυση της Επιτροπής.       

  Ποια είναι τα μέλη της Επιτροπής; Να κατατεθεί το έγγραφο που ορίζει τα μέλη της Επιτροπής αυτής.

  Ποιες είναι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Επιτροπής; Να κατατεθεί το έγγραφο που ορίζει τις αρμοδιότητες αυτές.

   Πότε άλλοτε και σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ακολουθήθηκε η εν λόγω διαδικασία ; Να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και αποφάσεις.

  Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την έδρα και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου;

  Πότε συγκεκριμένα προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τετάρτου τμήματος;

 Ποιος είναι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα της αυτονόμησης (αν υπάρχει)».

               Δυστυχώς η απάντηση του Υπουργείου δεν είχε σε καμία περίπτωση ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι δεν κατατέθηκε ούτε ένα επίσημο και πρωτοκολλημένο έγγραφο από αυτά που ζητήθηκαν μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη και χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «περίεργη». Παράλληλα, επικαλούμενο γραφειοκρατικά εμπόδια, αρνείται για μια ακόμη φορά να οριοθετήσει χρονικά και να διευκρινίσει  βασικά θέματα που αφορούν στην αυτονόμηση. Τα ερωτηματικά εξακολουθούν να υφίστανται με ευθύνη του Υπουργείου».           

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...