°F | °C
invalid location provided
Προβολή του ελληνικού brand name
Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012 19:03

με πρωτοβουλία της  Ρόδης Κράτσας

 rodoyla-kratsa.gif-0

Πρωτοβουλία για  να δημιουργηθεί Ελληνική  Οργάνωση ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου  Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών [European  Cultural and Creative Industries Alliance-ECCIA] αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, προκειμένου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας να προβληθούν με οργανωμένο τρόπο τα προϊόντα και οι  υπηρεσίες μας που έχουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις και να αναβαθμιστεί το ελληνικό brand name.

Πρόσφατα ο αρμόδιος Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Αntonio Tajani  και η κα Κράτσα παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο μελέτη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, όπου αναδείχθηκε η σημασία του τομέα, αφού οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αποδίδουν μεταξύ 3,3% και 4,5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ενώ απασχολούν περίπου 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ε.Ε. θα υποστηρίξει τον τομέα αυτόν με 1,8 δις ευρώ την περίοδο 2014-2020 μέσα από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

Η Ρόδη Κράτσα «αρπάζοντας» την ευκαιρία αυτή για τη χώρα μας, απηύθυνε  πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, της γαστρονομίας, του κοσμήματος, της γουνοποιίας, των πολυτελών οικιακών ειδών να οργανωθούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό για να προβάλλουν την «ελληνική πολυτέλεια».

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις είναι:

- brand ελληνικής ιδιοκτησίας ή ίδρυση της εταιρίας σε σχέση άμεσα ή έμμεσα με το ελληνικό στοιχείο

- ποιότητα μεγάλου κύρους και συνεχούς καινοτομίας

- ταυτότητα γνωστή στο κοινό, με φήμη διεθνή ή προσανατολισμό διεθνούς προώθησης

- αριστεία στη διαδικασία παραγωγής, στην παροχή υπηρεσιών ή στη διάθεση των προϊόντων

«Πιστεύω ότι η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτή την πρωτοβουλία θα προσφέρει προστιθεμένη αξία στις δραστηριότητές τους σε μία εποχή που η εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας  και η ποιοτική ταυτότητα της χώρας μας είναι  στρατηγική επιλογή»  επισημαίνει η κα Ρόδη Κράτσα.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»  η πρώτη συνάντηση των ελληνικών εταιριών με τη συμμετοχή του κ. Αrmando Branchini, προέδρου του εκτελεστικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και της κας Paloma Castro Martinez, μέλους του συνδέσμου και director Global Corporate  Affairs LVMH οι οποίοι θα παρουσιάσουν  στους Έλληνες επιχειρηματίες τις δυνατότητες που προσφέρει η συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό δίκτυο.