Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα160
mod_vvisit_counterΧθές282
mod_vvisit_counterAll8012095
°F | °C
invalid location provided
Τα πρώτα συμβόλαια μίσθωσης αγροτικής γης σε 11 δικαιούχους στην Ξάνθη
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 18:16

 

Η διανομή των πρώτων συμβολαίων μίσθωσης αγροτικής γης σε 11 δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, πραsymbolea-2γματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων Διοικητηρίου στην Ξάνθη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα  και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Πρόκειται για 29 αγροτεμάχια έκτασης περίπου 180 στρεμμάτων δημόσιας αγροτικής γης και οι δικαιούχοι είναι νέοι άνεργοι και πτυχιούχοι γεωτεχνικών σχολών. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε την ανάγκη στροφής της Ελλάδας στην πρωτογενή παραγωγή ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η διανομή δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης σε νέους αγρότες και πτυχιούχους στοχεύει ν' αποτελέσει μια ουσιαστική διέξοδο απασχόλησης σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για νέους ανθρώπους».

Επισήμανε, επίσης, το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ σημειώνοντας ότι έως σήμερα έχουν γίνει 8 αναρτήσεις αγροτεμαχίων για 12 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Έχουν υποβληθεί 2.300 αιτήσεις οι οποίες και αφορούν 1.100 αγροτεμάχια.

Τέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, συνεχάρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που ενεργοποίησε το στελεχιακό της δυναμικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προχωρήσουν με επιτυχία τα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια.
Σύντομα θα προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες διανομής δημόσιας αγροτικής γης σε δικαιούχους και άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων.