°F | °C
invalid location provided
πληρωμή των πρώτων δικαιούχων του Μέτρου 1.1.
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 20:47

Με πρωτοβουλία των Υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιάννη Δριβελέγκα και Αστέριου Ροντούλη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και  Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η πληρωμή των πρώτων δικαιούχων του Μέτρου 1.1. "Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων" alieiaτου Άξονα Προτεραιότητας 1. "Προσαρμογή της Αλιευτικής Προσπάθειας" του ΕΠ Αλιείας 2007-2013 (διάλυση των αλιευτικών σκαφών).

Πιο αναλυτικά, στις 30.11.2011 πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή Αλιείας, η  πληρωμή των πρώτων δικαιούχων του Μέτρου  1.1. "Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων" και συγκεκριμένα καταβλήθηκε το ποσό των 459.553,10 Ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δήλωσαν οι δικαιούχοι, χωρίς καμιά παρακράτηση.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης πληρωμής οι αρμόδιοι Υφυπουργοί προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η αξιοποίηση κάθε κοινοτικού πόρου αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και για την επίτευξη του στόχου ν+2 για το 2011, όσον αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 - 2013, οι υπηρεσίες των δύο Υπουργείων, καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς θα καταβάλλουν συντονισμένα κάθε δυνατή προσπάθεια. Με τη συνεργασία των περιφερειακών υπηρεσιών αλιείας, των δικαιούχων και των οργανώσεών τους, οι πρώτες πληρωμές είναι πραγματικότητα. Όλοι οι απαιτούμενοι πόροι έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και καλούνται οι δικαιούχοι για την έγκαιρη και ορθή υποβολή των σχετικών φακέλων, ώστε να λάβουν τη δικαιούμενη ενίσχυση. Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η υλοποίηση των προγραμμάτων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».