Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα524
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145822
°F | °C
invalid location provided
Με απλές διαδικασίες η βεβαίωση επαγγελματία αγρότη
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 05:00

Η διαδικασία χορήγησης της βεβαίωσης επαγγελματία  agrotiko- αγρότη, έχει ήδη απλουστευθεί για αρκετές χιλιάδες αγροτών, αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και επισημαίνει ότι η απλούστευση αυτή έγκειται στο γεγονός ότι έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και στον σύνδεσμο http://www.opekepe.gr/kkea.asp διαδικτυακή υπηρεσία εκτύπωσης της εν λόγω βεβαίωσης, για την οποία δεν απαιτείται επικύρωση από τις υπηρεσίες των ΚΕΠΠΥΕΛ (Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων).
    Οι βεβαιώσεις αυτές, όπως αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης παράγονται, σύμφωνα με διασταυρωμένα επίσημα στοιχεία, από Βάσεις Δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΟΓΑ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
    Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, για την ανάγκη να γίνει απλούστερη η διαδικασία λήψης πιστοποιητικών που σχετίζονται με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).
    Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Σκανδαλίδης, τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υποχρεούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, υποβάλλουν μηχανογραφικό έντυπο αίτησης που απευθύνεται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, μόνο μία φορά -όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εγγραφής τους- και όχι κάθε χρόνο.
    Η ενημέρωση του Μητρώου με τυχόν μεταβολές, γίνεται από τους ίδιους τους εγγεγραμμένους παραγωγούς σε ετήσια βάση, κατά τη διάρκεια της υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης ή και μέσω internet.
    Επιπλέον, ο υπουργός ενημερώνει ότι τον περασμένο Φεβρουάριο υπογράφηκε και η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία το πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και η βεβαίωση για την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη, χορηγείται από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ και επικυρώνεται από τους προϊσταμένους των Κέντρων Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων, κατόπιν ελέγχου των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών, δεδομένου ότι η χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών γίνεται από Δημόσιους Φορείς και όχι από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Η εκτυπωμένη βεβαίωση από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν είναι άνευ αντικειμένου, αποτελεί απαραίτητο-υποχρεωτικό δικαιολογητικό για την πιστοποίηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
    Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση εγγραφής τους στο Μητρώο με τον χαρακτηρισμό του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό του επαγγελματία αγρότη, προσκομίζουν την ανωτέρω βεβαίωση, μαζί με άλλα δικαιολογητικά, στους προϊσταμένους των ΚΕΠΠΥΕΛ για τον σχετικό έλεγχο.
Κ.Βλαχοδήμου