°F | °C
invalid location provided
Επικοινωνία Απ. Κατσιφάρα με Κ. Σκανδαλίδη
Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2011 05:00

για το «Καλάθι Προϊόντων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη είχε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το «Καλάθι Προϊόντων» της Περιφέρειας.kalaui-agrotiko

Όπως είναι γνωστό, μέσα στις επόμενες μέρες η Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου, θα εγκρίνει την τελική μορφή του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το «Καλάθι» και αμέσως μετά, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, η πρωτοβουλία θα πάρει την οδό της υλοποίησης.

Πρόκειται για το πρώτο Επιχειρησιακό Σχέδιο σ' όλη την χώρα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στην επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από μακρά διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, προχώρησε στον συντομότερο δυνατόν χρόνο στην κατάρτιση μιας απόλυτα τεκμηριωμένης πρότασης που θα συντείνει στην ανακυττάρωση της αγροτικής παραγωγής και θα υπηρετήσει τον στόχο της ταυτότητας, της ποιότητας και της πιστοποίησης των προϊόντων, βελτιώνοντας την θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Καλάθι Προϊόντων» θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προβλέπει δε συγκεκριμένες δράσεις σε επιμέρους τομείς όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, οι αγροτοδιατροφικές συμπράξεις, η μεθοδολογία εφαρμογής του «Καλαθιού» κ.α.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανάγκη από έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα, που θα δώσει απασχόληση και εισόδημα στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στους αλιείες μας. Έναν πρωτογενή τομέα που θα συνδέεται με την μεταποίηση και θα έχει εξωστρεφή χαρακτήρα», τόνισε στον κ. Σκανδαλίδη ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «από την επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Υπουργείου, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα τον περασμένο Μάρτιο, έως σήμερα κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια ώστε η Περιφέρεια έγκαιρα να προετοιμαστεί και να διανύσει γρήγορα όλη την απόσταση έως την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και την υλοποίηση του».

Επίσης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα παραχώρησης αγροτικών εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως είναι γνωστό μια από τις τρεις πρώτες περιοχές σε όλη την χώρα που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η Αιτωλοακαρνανία.