Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα110
mod_vvisit_counterΧθές229
mod_vvisit_counterAll8124149
°F | °C
invalid location provided
Δάνεια 30 εκατ. ευρώ σε χοιροτρόφους
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2011 05:00

 με εγγύηση Δημοσίου

Μετά τους πτηνοτρόφους ήρθε η σειρά των χοιροτρόφων να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν δάνειο με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στην απόφαση  που υπεγgoyroynakiaράφη από τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κ. Σκανδαλίδη, μετά από συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, προβλέπεται ότι η δανειοδότηση του κλάδου της χοιροτροφίας  δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

 Μόλις δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι χοιροτρόφοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για δάνειο στις τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος τους εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που διέρχεται η ελληνική οικονομία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
Η εγγύηση δεν μπορεί να χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες και χαρακτηρίζονται προβληματικές επιχειρήσεις.