°F | °C
invalid location provided
Γιώργος Βαρεμένος στην Βουλή:
Τρίτη, 29 Ιούνιος 2021 18:01

«Νομίζετε ότι πιάσατε το τζόκερ»

Σημάδι πανικού και παραδοχή αποτυχίας χαρακτήρισε το 150άρι της δωροεπιταγής μιλώντας στην Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένοςκατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. «Έχετε εισβάλλει ως ταύροι εν υαλοπωλείω και ιδιωτικοποιείτε τα πάντα…Νομίζετε ότι πιάσατε το τζόκερ του νεοφιλελευθερισμού.»

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βαρεμένος ανέφερε: «Αναμφίβολα η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου είναι σημαντική. Μία συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017-18, αποκτά σήμερα, λόγω της πανδημίας, επιπρόσθετη σπουδαιότητα και, άρα είναι διπλά επαινετή.»Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, όπου ο δωρητής δεν διεκδικεί ρόλο στην λειτουργία των δομών υγείας τις οποίες απλώς χρηματοδοτεί χωρίς να αποσκοπεί σε κάποιο κέρδος, είναι ευπρόσδεκτες και δεν έχουν καμμία σχέση με το μοντέλο των ΣΔΙΤ που προωθεί η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης, δηλ. με την εφόρμηση του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο Σύστημα Υγείας, κάτι που συνιστά ασέβεια για όλους τους υγειονομικούς που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε σχέση με τις διατάξεις που αφορούν την παράταση διάφορων προθεσμιών έκτακτων ρυθμίσεων, ο βουλευτής επεσήμανε: «Προκύπτει εδώ ένα πολιτικό πρόβλημα: ο κ. Μητσοτάκης έχει αναγγείλει δέκα φορές το τέλος της πανδημίας και άλλες τόσες την θωράκιση της χώρας μέσω των εμβολιασμών. Και δεν μιλάμε μόνο για την πρώτη φάση, όπου ο ….ορατός δια γυμνού οφθαλμού κορωνοϊός έκοβε δρόμο μόνο και με το άκουσμα της λέξης Μωυσής, αλλά κυρίως για την δεύτερη φάση, μετά τον Οκτώβριο, όταν τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν, οι απώλειες συνανθρώπων μας ήταν 31 φορές περισσότερες απ’ ότι το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 και η Ελλάδα ήταν 6η στην Ευρώπη όσον αφορά την θνητότητα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πρόσφατα δήλωσε ότι η χώρα είναι απολύτως οχυρωμένη, της έλειπε το δόρυ και το απέκτησε κι αυτό με το Ταμείο Ανάκαμψης! Είναι όμως οχυρωμένη η χώρα, όταν βουλευτής της ΝΔ δήλωσε σήμερα ότι τα παιδιά του τού ζήτησαν να βάλει μέσον για να εμβολιασθούν το συντομότερο δυνατόν; Προφανώς αυτή την “πατέντα” την έμαθαν απ’ τους γονείς τους. Εσείς έχετε πατεντάρει τον εμβολιασμό δια της πλαγίας οδού. Κι όσο συμπεριφέρεστε έτσι, τόσο οι δημοσκοπήσεις σας δίνουν δήθεν μεγαλύτερη αποδοχή! Συνεχίστε λοιπόν και δια των τέκνων αυτή την τακτική!»

Και ο βουλευτής συνέχισε: «Αφού όμως η χώρα είναι οχυρωμένη, γιατί ξαφνικά αυτός ο πανικός με τις δωροεπιταγές για τον εμβολιασμό των νέων; Φαίνεται ότι το σούπερ μάρκετ του επιτελικού κράτους τα έχει όλα, μέχρι και δωροεπιταγές! Οι αριθμοί λένε ότι το 1/3 των ενηλίκων είναι ανεμβολίαστο. Μάλιστα, σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβλεψε ότι η εμβολιαστική κάλυψη δεν θα ξεπεράσει το 60%. Τώρα τελευταία ο κ. Γεωργιάδης λέει και καμμιά αλήθεια, για να αποκτούν αληθοφάνεια τα ψέμματα. Για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιασθούν, τους χρησιμοποιείτε ως καταναλωτές προπαγάνδας. Τόσο πολύ τους σέβεστε, και κυρίως την νέα γενηά….Αφού τόσο καιρό λοιδορήσατε τους νέους, τώρα τους λέτε πάρτε 150 ευρώ και πιείτε και μια μπύρα στην υγειά μας!»

Και ο κ. Βαρεμένος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας: «Διακατέχεσθε από μία ιδεοληψία. Έχετε εισβάλλει ως ταύροι εν υαλοπωλείω, ιδιωτικοποιείτε τα πάντα, σε όλους τους τομείς. Και κάνετε το ιστορικό λάθος να θεωρείτε ότι η Θάτσερ χρωστούσε την μακροημέρευσή της στην εξουσία σ’ αυτού του είδους την ιδεοληψία, ενώ αυτό οφειλόταν σε ιδιαίτερες ιστορικές συγκυρίες. Και τί άφησε πίσω της η Θάτσερ; Κοινωνικά ερείπια και μίσος απέναντί της από την κοινωνία. Μην νομίζετε λοιπόν ότι πιάσατε το τζόκερ του νεοφιλελευθερισμού και ότι θα προχωράτε χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί πού το πάτε και τότε οι πολιτικές συνέπειες θα είναι σωρευτικές.»