Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3152
mod_vvisit_counterΧθές4816
mod_vvisit_counterAll7221078
°F | °C
invalid location provided
Η επιτροπή Αγώνα για την ΠΟΑΥ
Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2020 18:22

 

 ζητά την αποπομπή του Υφυπουργού κ. Δημήτρη Οικονόμου για ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

 

       Η επιτροπή αγώνα ενάντια στην
Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας σε δελτίο τύπου καταδικάζει την συμπεριφορά του  Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Οικονόμου, ο οποίος δια τις απουσίας του σύμφωνα με την ανακοίνωση φρόντισε αγενέστατα να μην είναι παρόν, χωρίς την παραμικρή εξήγηση από τους απεσταλμένους υπαλλήλους του ή τον ίδιο.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα παρέμειναν στην τηλεδιάσκεψη χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική παράθεση απόψεων.

Καταλήγοντας, Ο Φ Ε Ι Λ Ε Ι να απομακρύνει τον συγκεκριμένο καθ΄υλήν αρμόδιο Υφυπουργό από την εν λόγω υπόθεση, λόγω ασυμβίβαστου, άλλως εκτίθεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που τον διόρισε στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης.

Δείτε την ανακοίνωση:


Ημερομηνία, 13.10.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Θέμα: Ανάρμοστη συμπεριφορά του Υφυπουργού κ. Οικονόμου για το θέμα της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
 
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου το πρωί, κατόπιν πρόσκλησης μέσω e-mail του Υφυπουργού κ. Δημήτρη Οικονόμου, ο Δήμαρχος και τρία (3) μέλη της Επιτροπής Αγώνα, είχαμε τηλεδιάσκεψη, με θέμα την ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Δυστυχώς ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη Υφυπουργός κ. Οικονόμου, φρόντισε αγενέστατα να μην είναι παρόν, χωρίς την παραμικρή εξήγηση από τους απεσταλμένους υπαλλήλους του ή τον ίδιο.
Δήμαρχος και μέλη της επιτροπής, σε δυσάρεστη θέση λόγω του επιγενόμενου εμπαιγμού, προτίμησαν να παραμείνουν στην τηλεδιάσκεψη και να αναπτύξουν τις απόψεις της επιτροπής χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την σκέψη και θέσεις καθότι το σύστημα μετά την πάροδο 45λέπτου ήταν προγραμματισμένο να κλείσει.
Απαράδεκτη λοιπόν η στάση του μη αιρετού αλλά διορισμένου Υφυπουργού κ. Δημητρίου Οικονόμου που με αυτή (στάση) απαξίωσε μία ολόκληρη περιοχή και τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου.
Καταγγέλλουμε ευθέως το πολιτικό ατόπημα του εν λόγω εκπροσώπου της Κυβέρνησης, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να κωλύεται στον χειρισμό του εν λόγω θέματος καθόσον ήταν ένας από τους μελετητές της εν λόγω ΠΟΑΥ.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τα κίνητρα του κ. Οικονόμου και τις σκέψεις του ως συναρμοδίου προς υπογραφή σχετικής απόφασης για έκδοση μετέπειτα Προεδρικού Διατάγματος και συνάμα θεσμοθέτησης της επίμαχης ΠΟΑΥ.
Η Κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της ΟΦΕΙΛΕΙ και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ακούσει και λάβει σοβαρά υπόψη της τις θέσεις των κατοίκων του Ξηρομέρου, που η ζωή τους θα επηρεαστεί δραματικά από την υπογραφή του κ. Οικονόμου, Ο Φ Ε Ι Λ Ε Ι να απομακρύνει τον συγκεκριμένο καθ΄υλήν αρμόδιο Υφυπουργό από την εν λόγω υπόθεση, λόγω ασυμβίβαστου, άλλως εκτίθεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που τον διόρισε στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης.
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ