Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα245
mod_vvisit_counterΧθές6171
mod_vvisit_counterAll6941436
°F | °C
invalid location provided
Υπάρχει “εμβόλιο”: Το φιλότιμό μας…
Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2020 21:17

 

 
«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19.

 

Δεν έχει άδικο ο Πρωθυπουργός ως προς το ότι το φιλότιμο του Έλληνα, μπορεί και πάλι να τον αναγάγει στο ύψος των στιγμών, στο ύψος της ατομικής ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου. Και όσο και να προσπαθούν παγκοσμίως τα media να εκμαιεύσουν θετικές ειδήσεις για τις έρευνες γύρω από το εμβόλιο του κορονοϊού, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, αν αναλογιστούμε ότι για τον ιό Έμπολα το εμβόλιο χρειάστηκε σχεδόν μια πενταετία για να περάσει στη μαζική παραγωγή. Εξάλλου μέχρι σήμερα για κανένα από τους γνωστούς κορονοϊούς δεν έχει εφευρεθεί (ή παραστεί ανάγκη να εφευρεθεί) εμβόλιο. Επομένως το… εμβόλιο του φιλότιμου θα πρέπει να το επιστρατεύσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.