Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα591
mod_vvisit_counterΧθές733
mod_vvisit_counterAll7889500
°F | °C
invalid location provided
Βασίλης Φεύγας:
Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 16:39

 

 Έργα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

 
 
Στον θετικό απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στις εξαγγελίες της κυβέρνησης στο 8ο ”Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Ionian TV ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.....
O κ. Φεύγας τόνισε ότι μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε:
•Να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στη διεθνή οικονομική κοινότητα με αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να κυμαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε χαμηλά επίπεδα. 
•Να αποκτήσει η χώρας μας ισχυρή διπλωματική φωνή κάτι που αποδείχθηκε εμπράκτως με τη στήριξη της Ελλάδας στην κρίση με την Τουρκία από όλους τους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων συμμαχικών χωρών. 
•Την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να θεωρείται χώρα πρότυπο και σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.
•Την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων όπως για παράδειγμα το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό αλλά και δεκάδων άλλων σε όλη την χώρα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προωθούν την ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. 
 
Ο κ. Φεύγας αναφερόμενος στα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε μήνυμα του προς το «8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης» που διοργανώθηκε στην Πάτρα και εξειδίκευσαν Υπουργοί της κυβέρνησης με την φυσική τους παρουσία τόνισε ότι: 
«Για την Δυτική Ελλάδα προγραμματίζονται σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2023, η κάλυψη με φυσικό αέριο έως το 2024 των αστικών ιστών της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου, η σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρας – Αθήνας με υπογειοποίηση σε σημαντικό κομμάτι που διέρχεται από τον αστικό ιστό της Πάτρας είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα υλοποιηθούν και θα βάλουν την ευρύτερη περιοχή στο κάδρο της προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»