Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα569
mod_vvisit_counterΧθές4113
mod_vvisit_counterAll5346419
°F | °C
invalid location provided
Σπήλιος Λιβανός:
Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2019 18:18

 


 
“Όχι στην εκχώρηση των πολιτιστικών μας μνημείων"


Παρά τις διαψεύσεις Τσακαλώτου, περισσότερα από 2300 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς διεκδικούνται από το Υπερταμείο και κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. 

Μεταξύ αυτών και πάρα πολλά μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Ηρώου Μεσολογγίου, οι αρχαίες πόλεις της Ιθωρίας και της Πλευρώνας, το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Βυζαντινός  Ναός Αγίου Γεωργίου Στάμνας και οι Βυζαντινές Μονές Ταξιαρχών, Αγίου Σώστη και Aγίας Αγάθης. 

Το γεγονός ότι τη κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει σχετική απόφαση τροποποίησης και απλά περιορίζεται σε διαβεβαιώσεις περί μη μεταβίβασης των μνημείων ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο με τα μνημεία που πρέπει να εξαιρεθούν, εντείνει την ανησυχία που ήδη υπάρχει. 

Ζητώ από την πολιτεία να δεσμευτεί άμεσα πως κανένα μνημείο δεν θα παραχωρηθεί στο Υπερταμείο για εκμετάλλευση και δηλώνω πως θα συνεχίσω, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να παρακολουθώ το θέμα. 

Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν πωλείται.