Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα227
mod_vvisit_counterΧθές1330
mod_vvisit_counterAll5804079
°F | °C
invalid location provided
Μαρία Τριανταφύλλου:
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 20:14

 «Να προχωρήσουμε χωρίς άλλες αστοχίες και καθυστερήσεις για τη χρηματοδότηση του εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ της Περιφέρειας ΔυτMARIA BOYLHικής Ελλάδας».

 

Με επίκαιρη ερώτησή της η Μαρία Τριανταφύλλου έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε).

Η βουλευτής ζήτησε διευκρινιστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι η Π.Δ.Ε. ήταν η μόνη περιφέρεια, που έμεινε εκτός ΕΣΠΑ δηλαδή εκτός χρηματοδότησης, παρόλο που για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους οι σχολικές μονάδες.

Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και βεβαίως στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης, που θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγική ανάταξη και ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης απαντώντας τόνισε πως την κύρια ευθύνη για τον αποκλεισμό της Π.Δ.Ε φέρει η Περιφέρεια. Ωστόσο, υπήρξε εγρήγορση και εν τέλει θεραπεία του προβλήματος με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνεργασία με την περιφέρεια, έστω και εκ των υστέρων η Π.Δ.Ε. δεν θα μείνει έξω από τη χρηματοδότηση. Για το σκοπό αυτό εξευρέθηκαν πρόσθετοι πόροι 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των οξύτατων αναγκών των σχολικών μονάδων της Π.Δ.Ε. σε σχέση με τον εξοπλισμό.