Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Στην αναμονή η Αιτωλοακαρνανία
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 19:18

για Αμβρακία Οδό και σύνδεση με Λευκάδα

 

 

 
Στην αναμονή βρισκεται η Αιτωλοακαρνανία και μαζί της οι περιοχές της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας. Ο λόγος δεν είναι από τα δύο μεγάλα οδικά έργα συνολικού κόστους 207εκατ.ευρώ της περιοχής που θα βελτιώσουν τις μεταφορές σε όλη την περιοχή.
Μιλάμε για τα έργα της ολοκλήρωσης του...
 
 Αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού αλλά και της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον παραπάνω αυτοκινητόδρομο. Αυτός ο συνδυασμός των δρόμων μαζί με την αναμενόμενη προώθηση προς υλοποίηση του τμήματος Πάργα-Ηγουμενίτσας θα ολοκληρώσουν τον εκσυγχρονισμό των οδικών υποδομών της δυτικής Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της σύνδεσης τους με τα Ιόνια Νησιά.
Στο πρώτο έργο, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο της εργολαβίας-σκούπας του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Αυτό εκτιμάται από στελέχη του Υπουργείου να γίνει μέχρι το τέλος της Άνοιξης και να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Μεγάλος στόχος είναι να να έχει υπάρξει ανάδοχος που θα εγκατασταθεί στο έργο μέχρι το τέλος του έτους. Το αντικείμενο που θα αναλάβει είναι λίγο-πολύ γνωστό. Περίπου 7χλμ από την πρώτη εργολαβία (που έχει συνολικά 22χλμ) και όλο το υπόλοιπο αντικείμενο από το 22οχλμ μέχρι το 48χλμ.
Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 155εκατ.ευρώ (το ποσό συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ) και η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι τμηματική, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα στα τελευταία 14χλμ με αποκλειστική προθεσμία που είναι πολύ προχωρημένα και θα αποτελέσουν την λεγόμενη "δυτική παράκαμψη Αμφιλοχίας". Προαίρεση με το ποσό των 7εκατ.ευρώ περίπου θα είναι τα περίφημα 400 "ορφανά μέτρα" που θα συνδέσουν την Αμβρακία Οδό με την Ιόνια Οδό στο νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας.
Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων κόστους 52,44εκατ.ευρώ. Το πρώτο από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα, μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου και το δεύτερο από το Άκτιο έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου. Το έργο έχει κολλήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης και να δημοπρατηθεί μέσα στο 2018.
Τα δύο νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν τα ήδη υπάρχοντα τμήματα. Ο άξονας στο πρώτο τμήμα ξεκινά από την περιοχή της Βόνιτσας και συνεχίζει για 6 χιλιόμετρα περίπου στην υπάρχουσα οδό, μέχρι τον οικισμό του Αγίου Νικολάου, όπου και τον παρακάμπτει, ακολουθώντας νέα χάραξη για περίπου 3,5 χλμ. και στη συνέχεια ακολουθώντας την υπάρχουσα οδό καταλήγει στην περιοχή του κάστρου της Αγίας Μαύρας.
Το δεύτερο τμήμα ξεκινά από την περιοχή του Ακτίου με νέα χάραξη σε μήκος περίπου 2 χλμ. και στη συνέχεια σε μήκος περίπου 2,3 χλμ. ακολουθεί την υπάρχουσα οδό, την οποία κατά το μεγαλύτερο τμήμα αντικαθίσταται.
Τέλος από το σημείο αυτό συνεχίζει με νέα χάραξη μέχρι να συνδεθεί με τον κλάδο Βόνιτδα – Λευκάδα, όπου και ολοκληρώνεται.
Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, οδοστρωσίας – ασφαλτικών, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων, αποχέτευσης – αποστράγγισης της οδού, σήμανσης – ασφάλισης, οδοφωτισμού, πρασίνου κλπ.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...